Ulusal SağlıktaKalite Forumu beşincisi, İTÜ Ayazağa kampüsünde gerçekleştirildi. Toplantı Sağlıkta kariyer ana TEMA’sı üzerine kurulmuştu. Özellikle, yapay zeka, endüstri 4.0, simülasyon uygulamaları, sağlık ve mühendislik uygulamaları gibi konuları ele almayı amaçlayan forum İlk Gününde Prof. Dr. Rana Sanyal ağırladı. Boğaziçi Üniversitesi organik kimya bölümü öğretim üyesi olan Yüksel, ilk milli kanser ilacının faz 1 çalışmalarını başarı ile tamamladıklarını söyledi. Bu konuda ülkemizdeki önyargılardan da bahseden Prof. Yansal, bu araştırmaların çok pahalı ve uzun süreli olması gibi dogmalar yüzünden araştırmacıların cesaretlerinin kırıldığını ancak bunları aşmak gerektiğini söyledi. Amaçlarının ulusal Kaynakları kullanarak bir milli kanser ilacı geliştirmek olduğunu belirtti.
Geliştirdikleri ilacın tamamen hedefe yönelik işlev gördüğünü anlatan Yüksel, bu sebeple yan etkilerinin çok az olacağını, sadece tümör hücrelerini hedef alan bir sistem geliştirdiklerini ve deney hayvanlarında tümörün tamamen ortadan kalktığını gözlediklerini anlattı.
Bundan sonraki aşamada faz 2 çalışmalarına başlayacaklarını ve insanlar üzerinde deneyeceklerini bildirdi.
İlham verici konuşmasının ardından büyük alkış alan Sanyal, yan etkileri azaltmak ve gülümseyerek tedaviyi sloganları yaptıklarını söyledi.